Η εταιρεία Νικόλαος Α. Καστής δραστηριοποιείται στον κλάδο της χονδρικής πώλησης και διανομής καπνικών προϊόντων, ζαχαρωδών, αναψυκτικών είδη διατροφής, Ελληνικό και Ξένο Τύπο κ.α..

Η ιστορία μας

Από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ο προ-παππούς Αντώνης Ζ. Καστής, ξεκίνησε μαζί με τους πρώτους Έλληνες Μικρασιάτες , που είχαν καταφθάσει στο νησί, καλλιεργώντας καπνά στις περιοχές Γούρνα και Παρθένι, Λέρου. Τα εξαίρετης ποιότητας καπνά που παρήγαγαν και τα διοχέτευαν στην Μικρά Ασία, με τις λάντζες του αδελφού του Αντώνιου, Νικόλαου Καστή, με σκοπό την ανταλλαγή προϊόντων, πρώτων υλών και αγαθών. Όταν αφίχθηκαν οι Ιταλοί στην Λέρο ανακάλυψαν την εξαίρετη ποιότητα των καπνών που παρήγαγε η οικογένεια Καστή. Έτσι τα αγόραζαν , τα δεματοποιούσαν και τα αποθήκευαν στο σημερινό κτήριο της εθνικής τράπεζας της Ελλάδος οπού στεγαζόταν η ιταλική εταιρία καπνού TEMI (TOBACCO EGEO MANIFATURE ITALIANO). Τα καπνά αφού συσκευάζονταν στέλνονταν στη Ρόδο για την παραγωγή του ιταλικού τσιγάρου RODI.Η καλλιέργεια και η παραγωγή καπνών συνεχίστηκε ως το 1933. Με την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα οι ελληνικές καπνοβιομηχανίες αναγνωρίζοντας την παράδοση της οικογένειας Καστή στον χώρο, τους όρισαν ως αντιπρόσωπους χονδρικής και λιανικής πώλησης τσιγάρων στην Λέρο καθώς και στα νησιά, Λειψοί και Πάτμο.. Μέσα στα χρόνια η επιχείρηση επεκτάθηκε και σήμερα μετα από τέσσερις γενιές συνεχίζουμε την οικογενειακή επιχείρηση.

Οι εγκαταστάσεις μας

Με Έδρα την Λέρο και αποθήκη στην Κω (Logistic) διατηρεί αποκλειστικές και μακροχρόνιες συνεργασίες με κορυφαίες διεθνείς και εγχώριες καπνοβιομηχανίες, καθώς και με τις γνωστότερες εταιρείες παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων, εξυπηρετώντας περισσότερα από 500 σημεία, καθημερινά έξι ημέρες την εβδομάδα.

Τεχνολογία για εμάς

Η εταιρεία εφαρμόζει ένα άριστα δομημένο σύστημα παραγγελιοληψίας, προετοιμασίας και διανομής, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πελατών της. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας , σε επίπεδο εμπορευμάτων, αποθήκευσης και μεταφοράς. Η εταιρεία διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας συστήματα δικτύων διανομής (soft1, cloud-sales), Διαχείριση της αποθήκης WMS (Warehouse Management System). Διαχείριση Παρτίδων, Picking, με εξοπλισμό Pda Honeywell, διασφαλίζοντας την άμεση και με συνέπεια κάλυψη των αναγκών του τελικού σημείου.

Aνθρώπινο δυναμικό

Το ανθρώπινο δυναμικό της, αποτελείται από έμπειρους, συνεπείς, αξιόπιστους και εξειδικευμένους επαγγελματίες. Παραμένουμε σε εγρήγορση για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, προσαρμόζοντας νέες εφαρμογές με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του παραγόμενου αποτελέσματος και των αξιόπιστων διανομών.

Οι πελάτες μας

Τα σημεία που εξυπηρετούμε είναι η μικρή λιανική Περίπτερα Mini-Market, Super Market (τριγωνικές πωλήσεις ), Ηoreca ( Café – Bar, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία ). Επίσης στο Λακκί της Λέρου, διαμορφώσαμε ένα πρότυπο κέντρο διανομής καπνικών προϊόντων και Ελληνικού και Ξένου Τύπου, το οποίο λειτουργεί 1903.

Το Όραμα μας

To Όραμα μας είναι τα επόμενα χρόνια να είμαστε ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε.

Η Υπόσχεση μας

Υπόσχεση μας Θα εργαζόμαστε καθημερινά χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και διασφαλίζοντας αμοιβαίο όφελος και ανάπτυξη για όλους τους εμπλεκόμενους Πελάτες Προμηθευτές, Ανθρώπινο Δυναμικό.

Το κατάστημα της Λιανικής

Το κατάστημα μας βρίσκεται στο Λακκί της Λέρου, στον κεντρικό δρόμο Βασιλέως Γεωργίου 11. Στον χώρο έχουμε δημιουργήσει ένα εξαίρετο δωμάτιο για τους λάτρεις των πούρων με τις ιδανικές συνθήκες για να διατηρούμε την ποιότητα των πούρων μας σε άριστο επίπεδο. Σε εμάς θα βρείτε μεγάλη γκάμα από πούρα, τσιγάρων, καπνούς πίπας, εφημερίδες , περιοδικά όπως και διάφορα gadgets και accessories καπνιστών και όχι μόνο.